Doula Praktijk
Willemieke Priester
Rijnsburg, Zuid Holland
T: 06 10 90 33 51
Info Doula:
Willemiekepriester@gmail.com
Info Cursus Bevallen:
info@cursusbevallenrijnsburg.nl

Uit de praktijk

Wij wisten niet wat een doula was tot dat wij de samen bevallen cursus deden bij Willemieke. Na het volgen van haar cursus hadden wij het gevoel dat het heel fijn zou zou zijn als zij aanwezig zou zijn bij onze bevalling. Vooraf konden we bespreken hoe we de bevalling graag wilden laten lopen. Ik moest in het ziekenhuis bevallen en Willemieke has veel tips. Aangezien mijn familie in Engeland zit, en omdat dit mijn eerste bevalling was, leek het ons prettig om Willemieke erbij te hebben als ondersteuning.

Het was ook fijn voor mijn partner Hugo dat Willemieke er was zodat er altijd iemand anders bij mij was zodat hij af en toe wat te eten kon pakken of naar de wc kon! Er was een heel vertrouwd gevoel en ze gaaf praktische tips, waardoor ik me op mijn gemak voelde en nooit om pijnbestrijding heb gevraagd. In haar tas had ze allelei dingen bij die ik kon gebruiken tijdens de bevalling en had steun heeft mij zeker geholpen!

Mededankzij Willemieke kijk ik terug op mijn bevalling met een fijn gevoel!

Tanya (moeder van Grace)

Omdat de bevalling van ons eerste kind op een nare manier was verlopen, had ik een enorme angst ontwikkeld om nog een keer te bevallen. Toen ik zwanger werd van ons tweede kind, wilde ik dit graag met behulp van een doula doen. Na wat speurwerk op het internet stuitte ik op Willemieke. Bij de kennismaking voelde ik direct een klik. Willemieke is een hele rustige, vriendelijke en innemende vrouw. Tijdens mijn zwangerschap bleek niets haar teveel, door haar ervaring kon zij zich goed inleven in de angsten en bezwaren die ik had. We hebben een mooi bevallingsplan gemaakt waarbij aan alles werd gedacht. Hierbij was de goede en vertrouwde samenwerking tussen mijn verloskundigepraktijk en Willemieke erg prettig. Toen de weeën eenmaal begonnen en ik haar belde was zij binnen no time bij ons thuis. Ze bewaarde de rust en schatte de situatie een stuk reëler in dan ik op dat moment. Ze had meteen door dat er haast bij was en ik beviel in 2 uur tijd probleemloos van mijn tweede kind. Zonder haar was er minder rust geweest, meer angst en geen geboortefoto's want wij hadden niet door dat alles zo snel zou gaan! Ik ben erg blij geweest met mijn keuze haar in te schakelen en zou het een ieder ook gunnen!

Het is heel fijn om Willemieke bij de bevalling te hebben haar begeleiding, ondersteuning en aanwezigheid zijn voor mij en mijn man onmisbaar. Binnenkort wordt onze tweede zoon geboren en is Willemieke er gelukkig weer bij!

Patricia

Doorslaggevend voor mij om een doula bij mijn bevalling te willen hebben was dat ik non-stop er iemand bij wilde hebben, ook als medici of mijn man (tijdelijk) even afwezig waren. Willemieke heeft mij veel meer geboden dan dat: bemoediging op de moeilijke momenten, een stem om voor me op te komen op momenten dat ik daar zelf niet toe in staat was, de rust van de wetenschap dat een deskundig iemand naast je staat zodat de bevalling mij niet "overkwam", maar we het samen meemaakten, en tot slot een goed doordachte voorbereiding (met behulp van het geboorteplan).

Ze is erg betrokken, deskundig, sensitief en praktisch, Willemieke denkt echt met je mee wat in jouw persoonlijke situatie prettig of handig kan zijn. Bij Willemieke mag je op je kwetsbaarste en krachtigste moment in je leven jezelf zijn, dankzij haar steun kijk ik op mijn bevalling zeer positief terug. Gun het jezelf om tijdens het unieke en wonderlijkste moment van je leven Willemieke tot liefdevolle en deskundige steun aan je zijde te hebben!"

( Karen 2 kinderen)

WOW ... Wat een ervaring een kind krijgen!! Willemieke heeft ons goed voorbereid op wat er ging komen. Voor Esther, mijn vrouw, was het haar tweede kind, voor mij was alles nieuw. Ik kreeg lang voor de bevalling al een bepaalde rust over me heen en kon vol vertrouwen de bevalling tegemoet zien. Maar wat waren we blij dat Willemieke ook daar bij was! De verloskundige stond voor een open brug! net toen de persweeën begonnen! Onze Doula bewaarde de rust totdat de verloskundige even later arriveerde, een kwartiertje later gevolgd door... Noah!

Voor de lezers die niet weten wat een Doula is...Ik gun iedereen zo’n bevalling, van Wee tot Pers gesteund door een brok ervaring.

(Camiel, vader)

Mede dankzij doula Willemieke Priester is mijn derde bevalling erg goed verlopen. Wat had ik haar graag ook bij mijn eerste 2 bevallingen gehad. Zij is letterlijk en figuurlijk een extra steuntje in de rug. Ook mijn man vond haar aanwezigheid heel prettig, hij had er zelf helemaal geen last van en kon doen wat hij wilde.

Extra steun bij mijn bevalling had ik nodig omdat ik graag thuis wilde bevallen en omdat ik zo ontspannen mogelijk wilde zijn. Ik wilde me gewoon nergens zorgen over hoeven maken. En dat maakte zij mogelijk. Willemieke heeft me vooraf heel goed geholpen mijn gedachten en wensen op een rijtje te zetten. En tijdens de bevalling was ze er precies toen ik haar nodig had. En toen het niet nodig was, trok ze zich discreet terug in goed overleg.

Alles was bespreekbaar. Willemieke is een hele fijne, warme, prettige persoonlijkheid die veel praktische, fysieke en emotionele steun geeft. Dat helpt enorm goed tegen de pijn! Ze kan goed coachen vooraf en tijdens de bevalling .Ik kan haar van harte aanbevelen.

(Wenda, moeder van Willem)

Willemieke was voor ons een geweldige ondersteuning tijdens de bevalling. Zij zorgde voor een ontspannen sfeer en mede dankzij haar kijken wij terug op een hele mooie ervaring

(Lisette, moeder van Mark)

 

plaatje home